Saksa 2024

Alppiruusuja, atsaleoja ja muita puuvartisia
Rhododendron-kerhon yhteistilaus Saksasta keväälle 2024

Lue allaolevat ohjeet, ennen kuin alat tehdä tilausta!

Osallistuminen taimien yhteisostoihin edellyttää Rhododendron-kerhon ja Dendrologian Seuran jäsenyyttä sekä 2023 että 2024.

Taimien toimittaja: Baumschule Hachmann Saksasta.

Tilaukset tulee toimittaa 25.9.2023 mennessä yhteistilauksen vetäjälle.
Yhteystiedot saat kerhon lehdestä 3-2023.

Taimien osto jälleenmyyntiin on kielletty. Taimien määrä rajoitetaan 20 taimeen tilaajaa kohden.

Pyri välttämään kovin suurten multapaakkuisten taimien tilaamista yhteistilauksessa, koska suuret taimet aiheuttavat paljon suuremmat kuljetuskustannukset ja vaivaa talkootyönä tehtävässä lajittelussa. 180 cm korkeampaa tainta ei saa tilata yhteistilauksessa.

Tulipoltteen mahdollisia isäntäkasveja ei toimiteta. Katso lista tulipoltteen isäntäkasveista https://www.ruokavirasto.fi/kasvit/kasvitaudit-ja-tuholaiset/kasvintuhoojahaku/karanteenituhoojat/tulipolte/.

Hintoihin lisätään rahti-, pakkaus- ja muut kulut, joiden määrä tarkentuu keväällä 2024.

Tee tilauksesi mahdollisuuksien mukaan tilauslomakkeella (.xls, .xlxs tai .ods), jonka voit ladata tämän sivun alaosasta.

Kopioi kasvien nimet tilauslomakkeelle suoraan Hachmannin nettisivulta ja valitse taulukosta taimen koko ja astiakoko tai multapaakku. Tilauksen käsittelyssä tuhraantuu valitettavan paljon aikaa ja hermoja kasvinimien korjaamisessa ja selvittelyssä.

Taimia ei postiteta eikä lähetetä Matkahuollolla. Nouda tilaamasi taimet tai sovi kimppakuljetuksesta. Taimien noudosta tiedotetaan lähemmin talven ja kevään lehdissämme.

Rhododendron-kerho, tilauksen junailija ja muut tilauksen hoitoon osallistuvat henkilöt eivät vastaa puuttuvista tai kuolleiksi havaituista taimista. Väärin nimettyjä, osittain kuljetuksen aikana vaurioituneita taimia tai tilaajan luona kuolleita taimia ei korvata eikä taimistolle tai kuljetusliikkeelle lähetetä niistä reklamaatiota. Lajittelun aikaan ilmeisen kuolleiksi todettuja taimia ei kuitenkaan veloiteta tilaajalta. 

Taimien tilaaja sitoutuu tilauksellaan maksamaan taimien hinnan kuluineen. Tähän sisältyvät taimiston mahdolliset hintojen nostot ja taimien koon noususta johtuvat korkeammat hinnat. Taimiston pakkausmateriaalin sekä kuljetusliikkeen laskun tai laskujen mukaiset kulut jaetaan kaikille tilaajille taimien hintojen suhteessa. 

Hachmann tilauskaavake EXCEL (xlsx)
Hachmann tilauskaavake EXCEL (xls)
Hachmann tilauskaavake Open Office (ods)